3 komentarze
Zapraszamy na kolację połączoną z komentowaną degustacją win z Winnicy Miłosz w Łazie. Gościem specjalnym tego wieczoru będzie Krzysztof Fedorowicz, który opowie o swojej pracy i winach. Winnica Miłosz jest jedną z najbardziej prestiżowych polskich winnic. Wina cieszą się uznaniem prawdziwych koneserów i są doceniane przez wybitnych ekspertów winiarskiego środowiska.

Plan kolacji:
Wprowadzenie / Traminer 2018
Wątróbki z drobiu na dwa sposoby: pasztet i smażona z pieprzem, konfitura z czerwonej cebuli i figi, bagietka

Przystawka / Lauda 2018
Kozia rolada dojrzewająca, zapiekana w miodzie akacjowym i tymianku, sałatka z pieczonego buraka i porzeczki, listki sałat

Ryba / Pinot Blanc 2018
Filet z makreli atlantyckiej w maśle cytrynowym, „gulasz” z kalafiora i ziemniaków z kaparem

Mięso / Zweigelt & Pinot Noir 2018
Kacze udko confit, puree pieczona marchew, strudel śliwkowy, morela

Deser / Pinot Blanc & Solaris Botritis 2018
Ananas marynowany w syropie z miętą i różowym pieprzem, sorbet z mango

***
Zielona Góra i okolice to tradycyjny obszar uprawy winorośli – jeszcze w początkach XX wieku winnice zajmowały tutaj obszar 2500 hektarów a w okolicy Łazu winna latorośl rosła na 50 ha. Sezon wegetacyjny winorośli jest tutaj jednym z najdłuższych w Polsce, co w połączeniu z bardzo ciepłym i słonecznym siedliskiem umożliwia uprawę wymagających szczepów winorośli. Winnica Miłosza zajmuje powierzchnię 5,5 hektara.Szczyci się szlachetnymi winami starych odmian, uprawianych tutaj co najmniej od XVI wieku: PinotNoir, Traminer, Pinot Gris czy Karmazyn, ale nie stroni też od nowszych szczepów: Devina, Zweigelta, Dornfeldera, Aliberneta. W winnicy Miłosza uprawia się wyłącznie szlachetną winorośl, vitis viniferę.

***
KOSZT:
169 zł / 1 osoba
ILOŚĆ MIEJSC: ograniczona
START: 19:30
REZERWACJE:
Prosimy składać mailowo na adres rafal.blazusiak@zakladkabistro.pl
Rezerwacja uznana jest za potwierdzoną po dokonaniu płatności, którą można dokonać w ZaKładce lub przelewem na konto nr: 39114010810000209654001001. W treści przelewu prosimy o wpisanie KOLACJA 29.08.

Link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/2655762197768416/
Rezerwacje: rezeracja@zakladkabistro.pl

on 21 kwietnia 2013

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.

on 21 kwietnia 2013

Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem.

on 21 kwietnia 2013

Nested comment?!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. więcej informacji

Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania strony, wygody użytkownika oraz do celów statystycznych. Kontynuując przeglądanie tej witryny, zgadzasz się na używanie plików cookies oraz akceptujesz Politykę prywatności obowiązującą na stronie. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zbieranie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki, poprzez wyłączenie tej funkcjonalności. Więcej informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych oraz zbierania plików cookies znajdziesz w naszej Polityce prywatności .

Zamknij