Wątróbki z drobiu na dwa sposoby: pasztet i smażona z pieprzem, konfitura z czerwonej cebuli i figi, bagietka
Kozia rolada dojrzewająca, zapiekana w miodzie akacjowym i tymianku, sałatka z pieczonego buraka i porzeczki, listki sałat
Filet z makreli atlantyckiej w maśle cytrynowym, „gulasz” z kalafiora i ziemniaków z kaparem
Kacze udko confit, puree pieczona marchew, strudel śliwkowy, morela
Ananas marynowany w syropie z miętą i różowym pieprzem, sorbet z mango
Zielona Góra i okolice to tradycyjny obszar uprawy winorośli – jeszcze w początkach XX wieku winnice zajmowały tutaj obszar 2500 hektarów a w okolicy Łazu winna latorośl rosła na 50 ha. Sezon wegetacyjny winorośli jest tutaj jednym z najdłuższych w Polsce, co w połączeniu z bardzo ciepłym i słonecznym siedliskiem umożliwia uprawę wymagających szczepów winorośli. Winnica Miłosza zajmuje powierzchnię 5,5 hektara.Szczyci się szlachetnymi winami starych odmian, uprawianych tutaj co najmniej od XVI wieku: PinotNoir, Traminer, Pinot Gris czy Karmazyn, ale nie stroni też od nowszych szczepów: Devina, Zweigelta, Dornfeldera, Aliberneta. W winnicy Miłosza uprawia się wyłącznie szlachetną winorośl, vitis viniferę.
KOSZT:
169 zł / 1 osoba
ILOŚĆ MIEJSC: ograniczona
START: 19:30
Prosimy składać mailowo na adres rafal.blazusiak@zakladkabistro.pl
Rezerwacja uznana jest za potwierdzoną po dokonaniu płatności, którą można dokonać w ZaKładce lub przelewem na konto nr: 39114010810000209654001001. W treści przelewu prosimy o wpisanie KOLACJA 29.08.
Link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/2655762197768416/
Rezerwacje: rezeracja@zakladkabistro.pl
3 komentarze
admin
Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi.
admin
Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem.
admin
Nested comment?!
Write a comment: