29 sierpnia 2019 – tego dnia odbyła się nasza druga w tym roku kolacja połączona z komentowaną degustacją win. Gościem specjalnym tego wieczoru był Krzysztof Fedorowicz z Winnicy Miłosz w Łazie, który opowiedział o swojej pracy i winach.
Winnica Miłosz jest jedną z najbardziej prestiżowych polskich winnic. Wina cieszą się uznaniem prawdziwych koneserów i są doceniane przez wybitnych ekspertów winiarskiego środowiska.
Wątróbki z drobiu na dwa sposoby: pasztet i smażona z pieprzem, konfitura z czerwonej cebuli i figi, bagietka
Kozia rolada dojrzewająca, zapiekana w miodzie akacjowym i tymianku, sałatka z pieczonego buraka i porzeczki, listki sałat
Filet z makreli atlantyckiej w maśle cytrynowym, “gulasz” z kalafiora i ziemniaków z kaparem
Kacze udko confit, puree pieczona marchew, strudel śliwkowy, morela
Ananas marynowany w syropie z miętą i różowym pieprzem, sorbet z mango