Winnica powstała w 2012 roku, z roku na rok powiększa się i rośnie na dzień dzisiejszy licząc 3h. Wina powstają ze szczepów Solaris, Regent, Seyval Blanc, Muscaris i Johanniter, a wszystkie grona zbierane są tradycyjnie – ręcznie.
NIewielka powierzchnia winnicy pozwala na utrzymanie uprawy zrównoważonej. Nad każdą butelką czuwa osobiście Karol Nizio. Mała produkcja, ręczny zbiór, ręczne butelkowanie – te czynniki powodują, że wina są wyjątkowe, a do tego po prostu smaczne. Docenione zostały już na kilkunastu konkursach, zawsze zdobywając wysokie oceny.
Informacje dotyczące kosztu, menu oraz listy win – wkrótce
***
Rezerwacje prosimy dokonywać drogą mailową na adres rafal.blazusiak@zakladkabistro.pl
Potwierdzeniem rezerwacji jest wpłata kosztu kolacji na wskazane w mailu zwrotnym
konto.