Kuchni nie mierzy się w kategoriach tradycji lub nowoczesności.
Powinniśmy odnaleźć w niej czułość kucharza.
Pierre Gagnaire
❈

Rafał Targosz
Our Chef
“Kiedyś Marco Pierre White powiedział, że gastronomia jest jak Legia Cudzoziemska. Przyjmuje każdego, niezależnie od jego przeszłości i pochodzenia. Ja bym do tego dodał – tylko nieliczni pozostają „przy życiu”. Ja chyba jestem jednym z przykładów tej światowej składanki, jaką jest przygoda z gastronomią. Zaczynałem od zera, nie myśląc o tym, że kiedykolwiek będę znajdował się na etapie, w którym jestem teraz. Nigdy nie przypuszczałbym, że będę miał okazję, dzięki gastronomii znaleźć się w tylu miejscach na świecie i poznać ikony z nią związane. Moje początki to splot wielu przypadkowych zdarzeń. Wzloty i upadki.”
Rafał Targosz
CEO & CHEF
Krakowski Chef z 34-letnim doświadczeniem w pracy i zarządzaniu kuchnią restauracyjną.
Rodowity Krakus.
Twórca konceptu ZaKładki, szef kuchni.
W latach 2013 – 2018 Food Producer w polskiej produkcji Masterchef i Masterchef Junior.
Perfekcjonista i detalista o silnej osobowości. Pasjonat kuchni francuskiej oraz historii z okresu II wojny światowej.
2022 rok to jego debiut literacki z książką 'Panierki”.
Więcej na http://rafaltargosz.pl/
Renata Targosz
Współwłaścicielka&Manager Generalna
Z wykształcenia biolog, w praktyce restauratorka i ręka zarządzająca ZaKładki. Z branżą gastronomiczną związana od 26 lat. Certyfikowana członkini Maxwell Leadership, międzynarodowej organizacji zrzeszającej coachów, trenerów, facylitatorów i mówców oraz certyfikowana konsultant modelu MaxieDisc®.
W latach 2013 – 2018 Food Producer w polskiej produkcji Masterchef i Masterchef Junior
Mentorka Sieci Przedsiębiorczych Kobiet. Kobieta Krakowa VIII edycji projektu Miasta Kobiet.
Krakowianka z dziada pradziada.
Bartłomiej Dec
Manager zmianowy restauracji
37-latek, od 16 lat związany z gastronomią, na różnych stanowiskach w Polsce i za granicą. W ZaKładce od 2018 roku. Doświadczenie zdobywał zarówno w casualowych, jak i najlepszych, fine-diningowych restauracjach.
Praca w gastronomii, intensywny kontakt z gośćmi restauracji, oraz z sztuką kulinarną daje mu dużo satysfakcji i uczucie spełnienia.
W wolnym czasie lubi gotować, delektować się dobrym winem i whisky, a dla równowagi uprawiać sport. Interesuje się również designem i sztuką współczesną.
❈
Rafał Błażusiak
sommelier
Kelner, sommelier – człowiek, który o winie i pracy w gastronomii może opowiadać godzinami. Ambitna osoba cechująca się dużym dystansem do rzeczywistości, nietypowym poczuciem humoru i chęcią do ciągłego podnoszenia swoich kwalifikacji. Zwolennik klasyki w nowoczesnym wydaniu. Inspiruje się głównie zachodnią kulturą i stylem życia, otwartym na nowe pomysły. Największą satysfakcją dla niego jest uśmiech na twarzy gości i poczucie dobrze wykonanej pracy. Kilkuletnie doświadczenie w renomowanych restauracjach sprawiło, że jego historia zamyka się w słowach „obsługuj tak, jak sam chciałbyś być obsłużony”. W ZaKładce od 2018 roku.
Paweł
kelner
Na pokładzie ZaKładki od 2020 roku. Gastronomię wybrał z zamiłowania do dobrego jedzenia, wina i budowania przyjaznych relacji z ludźmi. Uśmiechnięte twarze i ciekawe rozmowy z Gośćmi dodają mu pozytywnej energii. Swoje doświadczenie buduje od 16 lat, nieustannie poszerzając swoje umiejętności, wiedzę i miłość do pracy w gastronomii.
Niepoprawny grekomaniak spędzający każdą wolną chwilę na rozkoszowaniu się wyspiarskim stylem życia. Wielbiciel nadmorskich tawern, śródziemnomorskiego słońca, kuchni greckiej i greckiego stylu życia siga-siga.
Dorian
Barman
❈
Anastazja
kelnerka
Z gastronomią związana od 16 roku życia. Pierwsze kroki stawiała na kuchni, by następnie nabrać doświadczenia jako kelnerka na sali – w gastronomii najbardziej docenia bezpośredni kontakt z ludźmi i możliwość poznania ciekawych osób z różnych zakątków świata.
Absolwentka studiów marketingowych w Krakowie, w czasie wolnym fotografuje oraz nagrywa i montuje filmy. Kocha literaturę i od dzieciństwa zajmuje się śpiewem.
❈
KUCHNIA
Rafał Bosak
Szef zmiany
Rodowity Krakus, w Zakładce, u boku Rafała Targosza od 2014 roku, pełen profesjonalista, zawsze uśmiechnięty, ceni sobie klasyczną kuchnię z nowoczesną aranżacją.
Prywatnie mąż Eweliny i tata małej Lilianki, dzieli obowiązki z pracą w przydomowym ogródku. Udziela się również w rozwój młodych kucharzy poprzez pracę jako juror w szkolnych konkursach. Interesuje się piłką nożną w najdrobniejszym calu.
Mateusz Ciochoń
Szef zmiany
Zawodowy kucharz z 16 letnim doświadczeniem. Po ukończeniu szkoły udał się do Włoch aby poszerzyć swoją wiedzę kulinarną. Już wtedy wiedział, że gotowanie nie będzie dla niego tylko pracą w celach zarobkowych, a głównie pasją życiową. Od 2013 roku w ZaKładce niezmiennie doskonali znajomość klasycznej kuchni francuskiej. Miłość do klasyki starannie dzieli z nowoczesnymi elementami gastronomi. Miał zaszczyt brać udział w przygotowaniach do programu Master Chef Junior.
Prywatnie patriota , miłośnik bushcraftingu i lasu. Udziela się w akcjach charytatywnych dla zwierząt.
Grzegorz Pazdan
kucharz
Najmłodszy kucharz w zespole ZaKładki. Na Józefińskiej od 2018 roku gotuje i uczy się pod okiem doświadczonych kolegów poznając tajniki francuskiej kuchni. Lata szkolne spędził na zdobywaniu doświadczenia w krakowskich hotelach.
Pasjonat sportu, szybkiej jazdy na rowerze oraz zwolennik muzyki z lat 70,80 i 90, mający skłonność do leniuchowania i spędzania czasu na grach wideo.
❈
Magdalena Litwinek
pomoc kuchenna
Indywidualistka z szerokim wachlarzem zainteresowań. Praca w ZaKładce pobudza ją do ciągłego rozwoju oraz stanowi cenne źródło inspiracji. Lubi zaszywać się w kuchni i poszerzać horyzonty kulinarne swoich najbliższych. Oprócz niebanalnego jedzenia ceni sobie również dobrą lekturę i film. Ważną cześć jej życia stanowią także: muzyka, malarstwo oraz teatr. Nierzadko spełnia się też jako „złota rączka”.
❈
BIURO
Beata Przęczek
Biuro
Z gastronomią związana od ponad 10 lat, a z ZaKładką od 2014 roku. Niezwykle skuteczna mistrzyni załatwiania spraw wszelakich. W pracy ceni sobie dobrą organizację, sumienność i zaangażowanie. Uśmiechnięta i pomocna. Wolny czas spędza chętnie w przydomowym ogródku lub na wyprawach wędkarskich z nastoletnim synem.
❈
❈
Dołącz do nas!
Zawsze poszukujemy oddanych i pełnych pasji osób, które chcą budować swoją karierę w branży restauracyjnej.
Jeśli chcesz dołączyć do naszego zespołu, złóż wniosek online.
Przeczytaj przedtem klauzulę informacyjną o przetwarzaniu Twoich danych osobowych.