Kuchni nie mierzy się w kategoriach tradycji lub nowoczesności.
Powinniśmy odnaleźć w niej czułość kucharza.

Pierre Gagnaire

Rafał Targosz

Our Chef

“Kiedyś Marco Pierre White powiedział, że gastronomia jest jak Legia Cudzoziemska. Przyjmuje każdego, niezależnie od jego przeszłości i pochodzenia. Ja bym do tego dodał –  tylko nieliczni pozostają „przy życiu”. Ja chyba jestem jednym z przykładów tej światowej składanki, jaką jest przygoda z gastronomią. Zaczynałem od zera, nie myśląc o tym, że kiedykolwiek będę znajdował się na etapie, w którym jestem teraz. Nigdy nie przypuszczałbym, że będę miał okazję, dzięki gastronomii znaleźć się w tylu miejscach na świecie i poznać ikony z nią związane. Moje początki to splot wielu przypadkowych zdarzeń. Wzloty i upadki.”

sign-white

Rafał Targosz

CEO & CHEF

Krakowski Chef z 30-letnim doświadczeniem w pracy i zarządzaniu kuchnią restauracyjną.
Rodowity Krakus.
Twórca konceptu ZaKładki, szef kuchni. W latach 2013 – 2018 Food Producer w polskiej produkcji Masterchef i Masterchef Junior
Perfekcjonista i detalista o silnej osobowości. Pasjonat kuchni francuskiej oraz historii z okresu II wojny światowej.

Więcej na http://rafaltargosz.pl/

Renata Targosz

Współwłaścicielka&Manager Generalna

Z wykształcenia biolog ze specjalizacją nauczycielską, w praktyce restauratorka i ręka zarządzająca ZaKładki. Z branżą gastronomiczną związana od 26 lat. W międzyczasie pełniła funkcje administracyjne w polskiej placówce dyplomatycznej za granicą, a w latach 2013-2018 funkcję głównego konsultanta kulinarnego w polskiej produkcji Masterchef i Masterchef Junior. Prezes Stowarzyszenia Kobiety i Wino.
Krakowianka z dziada pradziada.

SALA

Sebastian Habdas

kierownik restauracji
Sebastian zna ZaKładkę od podszewki. Jest związany z nami od 2014 roku, a swoją przygodę zaczynał od pracy za barem. Pracowitość i zaangażowanie sprawiły, że od dwóch lat piastuje stanowisko kierownika restauracji. Ambitny i rzetelny, obdarzony niezwykłą mocą zjednywania sobie ludzi.
Obecnie kształci się na kierunku zarządzanie w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości.
Prywatnie barista, pasjonat kawy i jej alternatywnych metod parzenia.

Rafał Błażusiak

sommelier

Kelner, sommelier – człowiek, który o winie i pracy w gastronomii może opowiadać godzinami. Ambitna osoba cechująca się dużym dystansem do rzeczywistości, nietypowym poczuciem humoru i chęcią do ciągłego podnoszenia swoich kwalifikacji. Zwolennik klasyki w nowoczesnym wydaniu. Inspiruje się głównie zachodnią kulturą i stylem życia, otwartym na nowe pomysły. Największą satysfakcją dla niego jest uśmiech na twarzy gości i poczucie dobrze wykonanej pracy. Kilkuletnie doświadczenie w renomowanych restauracjach sprawiło, że jego historia zamyka się w słowach „obsługuj tak, jak sam chciałbyś być obsłużony”. W ZaKładce od 2018 roku.

Bartłomiej Dec

Kierownik Sali

36-latek, od 15 lat związany z gastronomią, na różnych stanowiskach w Polsce i za granicą.  W ZaKładce od 2018 roku. Doświadczenie zdobywał zarowno w casualowych, jak i najlepszych, fine-diningowych restauracjach.
Praca w gastronomii, intensywny kontakt z gośćmi restauracji, oraz z sztuką kulinarną daje mu dużo satysfakcji i uczucie spełnienia.
W wolnym czasie lubi gotować, delektować się dobrym winem i whisky, a dla równowagi uprawiać sport. Interesuje się również designem i sztuką współczesną.

Dorian

Barman
Dorian to nasz barman ze stażem w ZaKładce 8 lat, czyli od samego początku działania firmy. Absolwent stosunków międzynarodowych. Człowiek o niezwykłym i niespotykanym poczuciu humoru, zawsze uśmiechnięty perfekcjonista, z aptecznym podejściem do zarządzania barem i wysokimi zdolnościami manualnymi.
Prywatnie szczęśliwy mąż Jadwigi, pasjonat dalekich podróży, które oboje samodzielnie planują od początku do końca. Kocha też wyprawy na ryby, wyprawy rowerowe, a także biwaki pod namiotem.

Justyna

kelnerka
Z branżą gastronomiczną związana od 5 lat, w szeregach ZaKładki od 2018 roku. W pracy w gastronomi ceni sobie różnorodność – każdy dzień jest inny, pełen nowych wyzwań i doświadczeń. Justynę cechuje indywidualnie podejście do Gościa, empatia i umiejętność sprawienia, że Gość czuje się dopieszczony i wychodzi z restauracji z uśmiechem. W wolnych chwilach lubi relaksować się przy dobrym filmie/serialu/książce. Stale poszerza swoją wiedzę, aby żaden Gość niczym jej nie zaskoczył. Inteligentna perfekcjonistka, która do każdego tematu podchodzi z wielkim zaangażowaniem.

Paweł

kelner

Na pokładzie ZaKładki od 2020 roku. Gastronomię wybrał z zamiłowania do dobrego jedzenia, wina i budowania przyjaznych relacji z ludźmi. Uśmiechnięte twarze i ciekawe rozmowy z Gośćmi dodają mu pozytywnej energii. Swoje doświadczenie buduje od 15 lat, nieustannie poszerzając swoje umiejętności, wiedzę i miłość do pracy w gastronomii.
Niepoprawny grekomaniak spędzający każdą wolną chwilę na rozkoszowaniu się wyspiarskim stylem życia. Wielbiciel nadmorskich tawern, śródziemnomorskiego słońca, kuchni greckiej i greckiego stylu życia siga-siga.

Miejsce dla Ciebie

...

Stwórz z nami swoją historię…

Miejsce dla Ciebie

...

Stwórz z nami swoją historię…

KUCHNIA

Rafał Bosak

Szef zmiany

Rodowity Krakus, w Zakładce, u boku Rafała Targosza już 7 lat, pełen profesjonalista, zawsze uśmiechnięty,  ceni sobie klasyczną kuchnię z nowoczesną aranżacją.
Prywatnie mąż Eweliny i tata małej Lilianki, dzieli obowiązki z pracą w przydomowym ogródku. Udziela się również w rozwój młodych kucharzy poprzez pracę jako juror w szkolnych konkursach. Interesuje się piłką nożną w najdrobniejszym calu.

Mateusz Ciochoń

Szef zmiany

Zawodowy kucharz z 15 letnim doświadczeniem. Po ukończeniu szkoły udał się do Włoch aby poszerzyć swoją wiedzę kulinarną. Już wtedy wiedział, że gotowanie nie będzie dla niego tylko pracą w celach zarobkowych, a głównie pasją życiową. Od 6 lat w ZaKładce niezmiennie doskonali znajomość klasycznej kuchni francuskiej. Miłość do klasyki  starannie dzieli z  nowoczesnymi elementami gastronomi. Miał zaszczyt brać udział w przygotowaniach do programu Master Chef Junior.
Prywatnie patriota , miłośnik bushcraftingu i lasu. Udziela się w akcjach charytatywnych dla zwierząt.

Jacek Nowak

Szef zmiany

Kucharz z 17-letnim doświadczeniem, w Zakładce od 2018 roku. Doświadczenie zdobywał w renomowanych krakowskich restauracjach oraz poza granicami  kraju (we Francji i Anglii).  Doskonalił swoje umiejętności pod okiem wyróżnionego dwukrotnie gwiazdką Michelin szefa kuchni. Pracował jako konsultant w precastingach do programu MasterChef oraz MasterChef Junior. W kuchni kieruje się mottem „prosto i smacznie ale z twistem. Prywatnie kochający mąż.  Rzadko odpoczywa, po pracy zawsze znajdzie dla siebie zajęcie w domu lub ogrodzie.

Edyta Latocha

kucharka
Od ponad dziesięciu lat związana z gastronomią. W ZaKładce od roku 2018. Porzuciła pracę za biurkiem, aby podążyć za swoją pasją i zostać kucharzem. Doświadczenie zdobywała w wielu miastach Polski oraz za granicą. Dużą inspiracją jest dla niej gorąca kuchnia japońska. Działa aktywnie w kolektywie Slavic Raw Food, promując słowiańską kuchnię i polskie rzemiosło. Poza gotowaniem, mogłaby godzinami opowiadać o myślistwie, astronomii i podróżach, które odbyła. Prywatnie szczęśliwa żona.

Grzegorz Pazdan

kucharz

Najmłodszy kucharz w zespole ZaKładki. Na Józefińskiej od 2018 roku gotuje i uczy się pod okiem doświadczonych kolegów poznając tajniki francuskiej kuchni. Lata szkolne spędził na zdobywaniu doświadczenia w krakowskich hotelach.
Pasjonat sportu, szybkiej jazdy na rowerze oraz zwolennik muzyki z lat 70,80 i 90, mający skłonność do leniuchowania i spędzania czasu na grach wideo.

Magdalena Litwinek

pomoc kuchenna

Indywidualistka z szerokim wachlarzem zainteresowań. Praca w ZaKładce pobudza ją do ciągłego rozwoju oraz stanowi cenne źródło inspiracji. Lubi zaszywać się w kuchni i poszerzać horyzonty kulinarne swoich najbliższych. Oprócz niebanalnego jedzenia ceni sobie również dobrą lekturę i film. Ważną cześć jej życia stanowią także: muzyka, malarstwo oraz teatr. Nierzadko spełnia się też jako „złota rączka”.

Miejsce dla Ciebie

kucharz

Stwórz z nami swoją historię…

Miejsce dla Ciebie

kucharz

Stwórz z nami swoją historię…

BIURO

Beata Przęczek

Biuro

Z gastronomią związana od ponad 10 lat, a z ZaKładką od 2014 roku. Niezwykle skuteczna mistrzyni załatwiania spraw wszelakich. W pracy ceni sobie dobrą organizację, sumienność i zaangażowanie. Uśmiechnięta i pomocna. Wolny czas spędza chętnie w przydomowym ogródku lub na wyprawach wędkarskich z nastoletnim synem.

Dołącz do nas!

Zawsze poszukujemy oddanych i pełnych pasji osób, które chcą budować swoją karierę w branży restauracyjnej.
Jeśli chcesz dołączyć do naszego zespołu, złóż wniosek online.
Przeczytaj przedtem klauzulę informacyjną o przetwarzaniu Twoich danych osobowych.

Wyślij zgłoszenie