ukryj

Nasz zespół

TWÓRCY KONCEPTU I WŁAŚCICIELE

Rafał Targosz

Krakowski Chef z 30-letnim doświadczeniem w pracy i zarządzaniu kuchnią restauracyjną. Perfekcjonista i detalista o silnej osobowości. Pasjonat kuchni francuskiej oraz historii z okresu II wojny światowej.
Więcej informacji w BIO.

Renata Targosz

Z wykształcenia biolog ze specjalizacją nauczycielską oraz z zakresu genetyki. Tajniki branży restauracyjnej i gastronomicznej poznawała wspierając marketingowo przez ponad 20 lat działania zawodowe swojego męża, krakowskiego szefa kuchni, a umiejętność negocjacji i dyplomacji na polskiej placówce dyplomatycznej za granicą.

Prezes Stowarzyszenia Kobiety i Wino.

W latach 2013-2018 pełniła funkcję konsultanta kulinarnego w polskiej produkcji Masterchef i Masterchef Junior.


KIEROWNIK RESTAURACJI

SEBASTIAN HABDAS

Związany z ZaKładką od 2014 roku, swoją przygodę z nami zaczynał od pracy za barem. Dzięki swojemu poświęceniu i zaangażowaniu w rozwój firmy obecnie piastuje stanowisko kierownika restauracji. 
Prywatnie barista, pasjonat kawy i jej alternatywnych metod parzenia.


ZMIANOWI SZEFOWIE KUCHNI

Rafał Bosak

Rodowity Krakus, w Zakładce, u boku Rafała Targosza prawie 7 lat, pełen profesjonalista, zawsze uśmiechnięty,  ceni sobie klasyczną kuchnię z nowoczesną aranżacją. 
Maksymalnie stara się wykorzystać produkt w konwencji  "od ucha do ogonka", miłośnik również ryb i owoców morza.
Prywatnie mąż i tata małej Lilianki, dzieli obowiązki z pracą w przydomowym ogródku.
Udziela się również w rozwój młodych kucharzy poprzez pracę jako juror w szkolnych konkursach.
Interesuje się piłką nożną w najdrobniejszym calu.

 

Mateusz Ciochoń

Zawodowy kucharz z 15 letnim doświadczeniem.
Po ukończeniu szkoły udał się do Włoch aby poszerzyć swoją wiedzę kulinarną. Już wtedy wiedział,że gotowanie nie będzie dla niego tylko pracą w celach zarobkowych, a głównie pasją życiową. Od 6 lat w ZaKładce niezmiennie doskonali znajomość klasycznej kuchni francuskiej. Miłość do klasyki  starannie dzieli z  nowoczesnymi elementami gastronomi. 
Miał zaszczyt brać udział w przygotowaniach do programu Master Chef Junior.
Prywatnie patriota , miłośnik bushcraftingu i lasu. 
Udziela się w akcjach charytatywnych dla zwierząt.

 

Jacek Nowak

Kucharz z 17-letnim doświadczeniem, w Zakładce od 2018 roku. Doświadczenie zdobywał w renomowanych krakowskich restauracjach oraz poza granicami  kraju (we Francji i Anglii).  Doskonalił swoje umiejętności pod okiem wyróżnionego dwukrotnie gwiazdką Michelin szefa kuchni. 
Pracował jako konsultant w precastingach do programu MasterChef oraz MasterChef Junior. 
W kuchni kieruje się mottem "prosto i smacznie ale z twistem.
Prywatnie kochający mąż.  Rzadko odpoczywa, po pracy zawsze znajdzie dla siebie zajęcie w domu lub ogrodzie.
 

SOMMELIER

Rafał Błażusiak

Kelner, sommelier - człowiek, który o winie i pracy w gastronomii może opowiadać godzinami. Ambitna osoba cechująca się dużym dystansem do rzeczywistości, nietypowym poczuciem humoru i chęcią do ciągłego podnoszenia swoich kwalifikacji. Zwolennik klasyki w nowoczesnym wydaniu. Inspiruje się głównie zachodnią kulturą i stylem życia, otwartym na nowe pomysły. Największą satysfakcją dla niego jest uśmiech na twarzy gości i poczucie dobrze wykonanej pracy. Kilkuletnie doświadczenie w renomowanych restauracjach sprawiło, że jego historia zamyka się w słowach "obsługuj tak, jak sam chciałbyś być obslużony". W ZaKładce od 2018 roku.


KIEROWNICY SALI

Bartłomiej Dec

35-latek, od 14 lat związany z gastronomią, na różnych stanowiskach w Polsce i za granicą.  W ZaKładce od 2018 roku. Doświadczenie zdobywał zarowno w casualowych, jak i najlepszych, fine-diningowych restauracjach.
Praca w gastronomii, intensywny kontakt z gośćmi restauracji, oraz z sztuką kulinarną daje mu dużo satysfakcji i uczucie spełnienia.
W wolnym czasie lubi gotować, delektować się dobrym winem i whisky, a dla równowagi uprawiać sport. Interesuje się również designem i sztuką współczesną.


KELNERZY I BARMANI


KUCHARZE

Edyta Latocha

Od ponad dziesięciu lat związana z gastronomią. W ZaKładce od roku 2018. Porzuciła pracę za biurkiem, aby podążyć za swoją pasją i zostać kucharzem. Doświadczenie zdobywała w wielu miastach Polski oraz za granicą. Dużą inspiracją jest dla niej gorąca kuchnia japońska. Działa aktywnie w kolektywie Slavic Raw Food, promując słowiańską kuchnię i polskie rzemiosło. Poza gotowaniem, mogłaby godzinami opowiadać o myślistwie, astronomii i podróżach, które odbyła. Prywatnie szczęśliwa żona. 

 

Grzegorz Pazdan