MISJA

Naszą misją jest dzielenie się tym, co mamy najlepsze: jedzeniem i atmosferą, którą tworzymy.

Już na początku tworzenia konceptu restauracji firma miała jasno określone wartości którymi będzie się kierować. Najlepiej misję marki określają słowa „ZaKładka to powrót do najbardziej czystej formy przekazu smaku, inspirowanego klasyką kuchni francuskiej, paryskich bistro i brasserie. Pomysł, aby francuskie smaki przenieść na grunt krakowski zakiełkował w głowie Rafała Targosza już ponad 30 lat temu, kiedy to podczas kilkuletniego pobytu w ojczyźnie Escoffier’a zrozumiał, czym jest radość płynąca z dobrego jedzenia. Powołanie ZaKładki do życia to próba realizacji projektu, dającego wyraz fascynacji i tęsknoty za tamtym okresem czasu – prostej kuchni i nieskrępowanej radości życia.”

Podstawą całościową strategii restauracji jest dążenie do zamierzonych celów, trzymanie się ich oraz przekazanie takich wartości załodze, aby wspólnie stworzyć trwały projekt. Przodującym założeniem jest rozwijanie głównego konceptu z początków działalności. Utrzymanie oferty zbudowanej na doświadczeniu i zaangażowaniu wobec tego co jest pasją właścicieli. Nie zmieniać jej diametralnie, lecz dostosowywać w odpowiedzi na oczekiwania gości, wciąż zgodnie z określonymi standardami i zbudowaną tożsamością firmy.

Misja zespołu to współpraca z ludźmi czerpiącymi przyjemność i satysfakcję z wykonywanej pracy. Stworzenie im takich warunków rozwoju i doskonalenia zawodowego, aby mogli je wykorzystać nie tylko w Zakładce, przyszłej pracy ale i realnie w życiu prywatnym. Aby wspomnienie wykonywanego zawodu w restauracji przywoływało dobre odczucia oraz pamięć, że zdobyte doświadczenie odbyło się właśnie w tym miejscu. 

***

Dbamy, aby to, co oferujemy zaspokajało oczekiwania naszych Gości. W 2013 roku uzupełniliśmy krakowski rynek o formułę czysto francuską, wprowadzając nie używane dotąd grasicę, policzek wołowy, bavette, ratki wieprzowe i inne. Z biegiem czasu, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Gości pojawiły się akcenty kuchni polskiej. Restauracja jest dla nas nie tylko biznesem, ale również pasją. Goście są dla nas bardzo ważni. Budujemy trwałe relacje, zapewniamy różnorodną ofertę i profesjonalną obsługę.

Pod koniec 2018 roku dokonaliśmy liftingu naszej nazwy i logo. Dotychczasowa ZaKładka Food&Wine przekształciła się w ZaKładkę Bistro de Cracovie, dla podkreślenia z jednej strony lokalności krakowskiej, a z drugiej dla sugestywnego wskazania rodzaju kuchni, którą serwujemy.

Obserwuj nas

   

Zobacz nasz zespół

WIZJA

Ważnym kierunkiem jest wizja bycia miejscem cenionym przez lokalnych gości oraz utrzymanie tej lokalności. Zlokalizowana w krakowskim Podgórzu ZaKładka ma pozostać liderem dzielnicy w kategorii miejsca cenionego przez Krakowian. Jesteśmy dumni, że oczami całej Polski ZaKładka postrzegana jest jako miejsce kultowe.  W to, co robimy, wkładamy całe serce i swoje doświadczenie. Nie spoczywamy na laurach, każdy dzień jako kolejne wyzwanie do bycia miejscem coraz lepszym.
Nie wykluczamy chęci pozyskania większego grona odbiorców, którymi byliby turyści z zagranicy i którzy trafiają do nas z polecenia lub dzięki przewodnikom, w których figurujemy (nadal nieodpłatnie).

Wyzwanie postawione  przez Zakładkę to zdobycie tytułu Bib Gourmand, które byłoby uhonorowaniem ciężkiej pracy ale dodatkowo napędem do dalszego działania. Jednym z celów było również zdobycie wyróżnienia karty win WINE SPECTATOR, do którego w tym roku 2019 została zgłoszona nasza karta win i które to wyróżnienie otrzymaliśmy w roku 2019 i 2020. Równie ważne jest utrzymanie pozycji w przewodniku Michelin (od roku 2014)  oraz Gault&Millau (od roku 2015).

Celem na lata 2022-2025 jest przeprowadzenie rozpoczętego przed lockdownem liftingu wnętrz ZaKładki. 

WARTOŚCI

Kreatywność z zachowaniem szacunku do klasyki – poszukujemy nowych idei i koncepcji, tworzymy własne rozwiązania, oparte na silnych korzeniach francuskiej i polskiej klasyki
Otwartość – zmiany traktujemy jako nieustanną szansę rozwoju
Wiarygodność – działamy odpowiedzialnie i rzetelnie
Profesjonalizm – z pełnym zaangażowaniem podnosimy kwalifikacje
Pasja – którą posiadamy, napędza nas nie tylko do codziennego funkcjonowania, ale również do planowania rozwoju
Jakość – nie tylko produktu ale i serwisu
Autentyczność – ZaKładka to my, nie kryją się za nią obcy inwestorzy ani agencje
Współpraca  – działamy zespołowo
Szacunek – wspieramy się nawzajem, jesteśmy równi
Wierność i lojalność – nie zmieniamy wartości i idei z dnia na dzień. To, co budujemy opieramy na szacunku i mocnych wieloletnich fundamentach

Dołącz do nas!

Zawsze poszukujemy oddanych i pełnych pasji osób, które chcą budować swoją karierę w branży restauracyjnej.
Jeśli chcesz dołączyć do naszego zespołu, odwiedź naszą stronę Aktualne oferty pracy i złóż wniosek online.

Wyślij zgłoszenie