ukryj

Nasz zespół

TWÓRCY KONCEPTU I WŁAŚCICIELE

Rafał Targosz

Krakowski Chef z 30-letnim doświadczeniem w pracy i zarządzaniu kuchnią restauracyjną. Perfekcjonista i detalista o silnej osobowości. Pasjonat kuchni francuskiej oraz historii z okresu II wojny światowej.
Więcej informacji w BIO.

Renata Targosz

Z wykształcenia biolog ze specjalizacją nauczycielską oraz z zakresu genetyki. Tajniki branży restauracyjnej i gastronomicznej poznawała wspierając przez ponad 20 lat działania zawodowe swojego męża, krakowskiego szefa kuchni, a umiejętność negocjacji i dyplomacji na polskiej placówce dyplomatycznej za granicą.

Prezes Stowarzyszenia Kobiety i Wino.

W latach 2013-2018 pełniła funkcję konsultanta kulinarnego w polskiej produkcji Masterchef i Masterchef Junior.


KIEROWNIK RESTAURACJI

SEBASTIAN HABDAS

Związany z ZaKładką od ponad 4 lat, swoją przygodę z nami zaczynał od pracy za barem. Dzięki swojemu poświęceniu i zaangażowaniu w rozwój firmy obecnie piastuje stanowisko kierownika restauracji. Stale poszerza swoje umiejętności w zarządzaniu restauracją i zespołem nie tylko poprzez zdobywanie kolejnych doświadczeń, ale również za pomocą kursów i szkoleń.
Prywatnie barista, pasjonat kawy i jej alternatywnych metod parzenia.


SOMMELIER

RAFAŁ BŁAŻUSIAK

Kelner, sommelier - człowiek, który o winie i pracy w gastronomii może opowiadać godzinami. Ambitna osoba cechująca się dużym dystansem do rzeczywistości, nietypowym poczuciem humoru i chęcią do ciągłego podnoszenia swoich kwalifikacji. Zwolennik klasyki w nowoczesnym wydaniu. Inspiruje się głównie zachodnią kulturą i stylem życia, otwartym na nowe pomysły. Największą satysfakcją dla niego jest uśmiech na twarzy gości i poczucie dobrze wykonanej pracy. Kilkuletnie doświadczenie w renomowanych restauracjach sprawiło, że jego historia zamyka się w słowach "obsługuj tak, jak sam chciałbyś być obslużony".
Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów, w której zdobył certyfikat WSET Level 3 Award in Wines.


KIEROWNICY SALI

BARTŁOMIEJ DEC

34-latek, od 13 lat związany z gastronomią, na różnych stanowiskach w Polsce i za granicą. Doświadczenie zdobywał zarowno w casualowych, jak i najlepszych, fine-diningowych restauracjach.
Praca w gastronomii, intensywny kontakt z gośćmi restauracji, oraz z sztuką kulinarną daje mu dużo satysfakcji i uczucie spełnienia.
W wolnym czasie lubi gotować, delektować się dobrym winem i whisky, a dla równowagi uprawiać sport. Interesuje się również designem i sztuką współczesną.


CDN...