ukryj

Gout de France 2020

Zarezerwuj czwartkowy wieczór
16 kwietnia 2020 r.

5000 szefów kuchni / 5000 menus /
5 kontynentów


Goût de France zagościło w Polsce w roku 2015. Tym samym i my przystąpiliśmy do udziału w tym największym, międzynarodowym święcie francuskiej kuchni. W tym roku serwujemy francuską kolację już po raz szósty, pozostając liderem tego wydarzenia w Krakowie. W ubiegłym roku serwowaliśmy dania i wina z Prowansji. Co nas czeka w ty roku?

Czym jest Goût de France? W 1912 roku, Auguste Escoffier zainicjował "kolacje Epikura" - francuskie menu, tego samego dnia, w licznych miastach na całym świecie. Goût de France (Good France) to wydarzenie, które rozwija ten pomysł, angażując najlepszych szefów kuchni ze wszystkich kontynentów, aby serwować kolację à la française tego samego dnia. Goût de France wpisany jest na listę światowego dziedzictwa UNESCO, jako niematerialne dziedzictwo kulinarne ludzkości.

W roku 2020 Goût de France eksponuje Region Centralny - Dolinę Loary ( Région Centre-Val de Loire ) . Tematem będzie także zrównoważony rozwój w postaci odpowiedzialnej gastronomii i zaangażowania się szefów kuchni w ochronę planety poprzez ograniczenie w szczególności odpadów z tworzyw sztucznych.

Zapraszamy do ZaKładka Bistro de Cracovie na przeżycie tego niezwykłego wydarzenia, podczas którego Chef Rafał Targosz wraz z zespołem będzie serwować 4-daniową kolację znad Loary.

Zarezerwuj termin w swoim kalendarzu i obserwuj nasze
wydarzenie na Facebooku.
Więcej informacji już wkrótce.