ukryj

Gout de France

3000 szefów kuchni / 3000 menus / 5 kontynentów

21 marca 2018 roku nastąpi światowa celebracja kuchni francuskiej. Już po raz czwarty dołączamy do tego niezwykłego wydarzenia z dedykowanym francuskim menu i francuskim winem.

W 1912 roku, Auguste Escoffier zainicjował "kolacje Epikura" - to samo menu, tego samego dnia, w wielu miastach na całym świecie.
Goût de France to wydarzenie, które rozwija ten pomysł, angażując najlepszych szefów kuchni ze wszystkich kontynentów, włączając wszelkie kategorie restauracji, aby serwować kolację à la française tego samego dnia.

Zapraszamy do ZaKładki na przeżycie tego niezwykłego wydarzenia w najbardziej francuskim stylu.

Francuskie MENU by Rafał Targosz

AMUSE BOUCHE
„Ślimak” z ciasta francuskiego
w oliwkowym tapenade

PRZYSTAWKA
Kalmary i Gambas
na cytrynowo-szafranowym ziemniaczanym rouille, emulsja z groszku i ziół

DANIE GŁÓWNE
Zapiekany knedel i pierś z kurczaka
(import Francja)
kremowy sos bressane, faszerowana pieczarka

FRANCUSKI SER
Talerzyk serów AOC, domowe konfitury

DESER
Mrożony nugat z owocami kandyzowanymi,
orange liqueur cointreau, palone bezy

CENA MENU: 99 zł / 1 osoba
Cena nie zawiera napojów i alkoholi.

UDZIAŁ W KOLACJI:

Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie (12) 442 7 442 i mailowo: rezerwacja@zakladkabistro.pl

Kolację serwujemy o godz. 19:00

ZAPRASZAMY!