ukryj

NEWS

2017-04-28

WIOSNA W ZAKŁADCE - nowe menu

Na najnowsze, odświeżone menu wiosenne autorstwa Rafała Targosza zapraszamy od piątku, 28 kwietnia.

więcej>>

2017-04-20

SZPARAGI NA 3 KIELISZKI / 27 kwietnia / KOLACJA

3 kieliszki to luźny koncept tematyczny:
3 dania ze szparagami + 3 kieliszki wyselekcjonowanych win.

Sezon na szparagi jest krótki. Oficjalnie trwa od połowy kwietnia do 24 czerwca. Zatem tylko kilka tygodni świeżego zbioru. Warto zatem wykorzystać ten czas, aby kulinarnie uczcić to niezwykłe warzywo. Zainaugurujmy kolacją sezon na szparagi ;)

MENU by Filip Rosa & WINE PAIRING by  Anna Bocheńska

Szparagowe trio / czosnek niedźwiedzi / rabarbar
Austria, Weingut Scharzböck, Grüner Veltliner 2015

Consomme z zielonych szparagów / comber z królika / żółtko confit
Polska, Winnice Wzgórz Trzebnickich, Pinot Gris 2015

Białe szparagi w veloute z dorsza / dorsz / szczaw / smardz / botwina
Australia, Route du Van, Sauvignon & Semillion 2013

KOSZT: 105 zł / 1 osoba
ILOŚĆ MIEJSC: ograniczona
START: 19:30

REZERWACJE:
Prosimy składać mailowo na adres anna@zakladkabistro.pl

Zapraszamy !

<<mniej
więcej>>

2017-03-07

Main Cities of Europe 2017

Dzisiaj w Paryżu odbyła się premiera przewodnika „Main Cities of Europe 2017”. ZaKładka została wyróżniona w tym najbardziej prestiżowym rankingu europejskich restauracji.
Dziękujemy wszystkim!

więcej>>

2016-12-12

Gault&Millau Polska 2017

ZaKładka na kartach Gault&Millau Polska.
"Tak jak chodzi się na wystawy konkretnych malarzy, a nie do tej czy innej galerii, tak idziemy do konkretnego szefa kuchni, a nie do restauracji"

Justyna Adamczyk
                                                                                          Redaktor Naczelna G&M Polska

więcej>>

2016-09-21

Szanowni Goście, Przyjaciele,

Jestem bardzo szczęśliwy mogąc ogłosić, że z początkiem października, po krótkiej przerwie, ponownie staję za sterami ZaKładki, tym razem jako jedyny jej właściciel.

Wpisana w tą niezwykłą dzielnicę, jaką jest Podgórze, będzie ewoluować z czasem, spełniając zarówno moje wyobrażenia o tym miejscu, jak i Wasze pragnienia.
Będziemy z Zespołem proponować ofertę awangardową, w pełni zakorzenioną w swoim czasie i miejscu tak, aby każda chwila dnia oraz Wasza energia i radość były również częścią Zakładki.

W ZaKładce pragnę nadal realizować projekt, dający wyraz mojej fascynacji francuskim stylem, nawiązującym do wspólnych z polską kuchnią akcentów.

Rafał Targosz

więcej>>

2015-05-30

Certificate of Excellence

"Restauracja potwierdza to co napisano w przewodnikach: Michelin'a i Gault&Millau. Jedzenie pierwsza klasa. (...) Obsługa rewelacja (...) Pozdrawiam całą załogę".
"Jedno z najbardziej smacznych miejsc w Krakowie. Szef kuchni potrafi zrobić coś z niczego - i smakuje wyśmienicie i wygląda smakowicie!!! Miła wyluzowana obsługa chętna do pomocy i dobrania idealnie pasującego do talerza wina. Jak najbardziej wielki plus za skupienie się na jedzeniu, a nie na sprawianiu dobrego wrażenia wyglądem".
- m. in. dzięki takim opiniom zdobyliśmy Certyfikat Jakości roku 2015.

Dziękujemy !

więcej>>

2014-07-27

Targosz o swojej kuchni i Perlage

więcej>>