ukryj

NEWS

2017-10-08

Kolacja z Gościem specjalnym

27 października, w piątkowy wieczór zapraszamy na kulinarne spotkaniez jednym z najmocniejszych nazwiskna kulinarnej mapie Wrocławiaoraz wybitną postacią na scenie ogólnopolskiej.

Justyna Słupska Kartaczowska, szefowa kuchni i współwłaścicielka restauracja jadka, Kobieta Szef 2016 według Gault&Millau Polska, podąża ścieżką w kierunku tego, co polskie – bliskie geograficznie i kulturowo.
Zapraszamy na arcyciekawy wieczór z polską kuchnią szlachecką w najlepszej odsłonie.

 

7-setowe MENU by Justyna Słupska Kartaczowska

ZIEMNIAK
pomidor, śledź, skwarki,
KARP
ogórki małosolne, maślanka, kwiatki kopru
WOŁOWINA
serce wołowe, suszone żółtko, dymka
TURBOT
kasza, marchew, pachnotka
MANGALICA
kapusta, papryka, gorczyca
WIŚNIA
hibiskus, cukier
JABŁKO
słód, orzechy laskowe, masło

***
CENA MENU: 109 zł / 1 osoba
(menu obejmuje 7 setów bez napojów i alkoholi)

UDZIAŁ W KOLACJI:
Rezerwacje przyjmujemy:
telefonicznie (12) 442 7 442
mailowo: renata@zakladkabistro.pl

Rezerwacja jest potwierdzona po zaksięgowaniu na koncie wpłaty za kolację.
Nr konta: 39114010810000209654001001
W temacie przelewu prosimy wpisać: 27.10 / Imię i Nazwisko / ilość osób
Ilość miejsc ograniczona.

 

<<mniej
więcej>>

2017-09-06

JESIEŃ W ZAKŁADCE - nowe menu

MENU JESIEŃ vol. 1 - czyli najnowsza, odświeżona wersja naszego menu autorstwa Rafała Targosza - zapraszamy od czwartku, 7 września.

więcej>>

2017-03-07

Main Cities of Europe 2017

Dzisiaj w Paryżu odbyła się premiera przewodnika „Main Cities of Europe 2017”. ZaKładka została wyróżniona w tym najbardziej prestiżowym rankingu europejskich restauracji.
Dziękujemy wszystkim!

więcej>>

2016-12-12

Gault&Millau Polska 2017

ZaKładka na kartach Gault&Millau Polska.
"Tak jak chodzi się na wystawy konkretnych malarzy, a nie do tej czy innej galerii, tak idziemy do konkretnego szefa kuchni, a nie do restauracji"

Justyna Adamczyk
                                                                                          Redaktor Naczelna G&M Polska

więcej>>

2016-09-21

Szanowni Goście, Przyjaciele,

Jestem bardzo szczęśliwy mogąc ogłosić, że z początkiem października, po krótkiej przerwie, ponownie staję za sterami ZaKładki, tym razem jako jedyny jej właściciel.

Wpisana w tą niezwykłą dzielnicę, jaką jest Podgórze, będzie ewoluować z czasem, spełniając zarówno moje wyobrażenia o tym miejscu, jak i Wasze pragnienia.
Będziemy z Zespołem proponować ofertę awangardową, w pełni zakorzenioną w swoim czasie i miejscu tak, aby każda chwila dnia oraz Wasza energia i radość były również częścią Zakładki.

W ZaKładce pragnę nadal realizować projekt, dający wyraz mojej fascynacji francuskim stylem, nawiązującym do wspólnych z polską kuchnią akcentów.

Rafał Targosz

więcej>>

2014-07-27

Targosz o swojej kuchni i Perlage

więcej>>