ukryj

NEWS

2017-11-09

NOWA KARTA DESERÓW

Nowa karta deserów dostępna jest od piątku, 10 listopada.
Zapraszamy !

więcej>>

2017-11-03

23.11 - KOLACJA Z GOŚCIEM SPECJALNYM

23 listopada, w czwartkowy wieczór zapraszamy na kulinarne spotkanie z naszym przyjacielem, utalentowanym szefem kuchni - Piotrem Ślusarzem.

W ubiegłym roku na jesień, Piotr był naszym Gościem specjalnym podczas kolacji "Dzikie Ptactwo". Tym razem Piotr zaprezentuje swoje menu w ramach "Jesień według Piotra Ślusarza".

Zapraszamy!


MENU by Piotr Ślusarz

Dynia z drożdżami i estragonem
Krem z topinamburu i orzechów laskowych
Jagnięcina z miętową maślanką i brukselką
Kasztan z palonym masłem i pomarańczą

WINO by Wino Makłowicz

Na Państwa dodatkowe życzenie, daniom Piotra Ślusarza towarzyszyć będą wybrane wina zaproponowane spośród selekcji Wino Makłowicz.

REZERWACJE i KOSZT MENU Piotra Ślusarza
rezerwacje dokonane do 19 listopada - 100 zł
rezerwacje dokonane po 19 listopada - 120 zł
W cenę nie są wliczone napoje i alkohole.

Ilość miejsc ograniczona.

Rezerwacji można dokonać drogą mailową (rezerwacja@zakladkabistro.pl), potwierdzeniem rezerwacji jest wpłata na konto kosztu kolacji.

Zapraszamy !

<<mniej
więcej>>

2017-09-06

JESIEŃ W ZAKŁADCE - nowe menu

MENU JESIEŃ vol. 1 - czyli najnowsza, odświeżona wersja naszego menu autorstwa Rafała Targosza - zapraszamy od czwartku, 7 września.

więcej>>

2017-03-07

Main Cities of Europe 2017

Dzisiaj w Paryżu odbyła się premiera przewodnika „Main Cities of Europe 2017”. ZaKładka została wyróżniona w tym najbardziej prestiżowym rankingu europejskich restauracji.
Dziękujemy wszystkim!

więcej>>

2016-12-12

Gault&Millau Polska 2017

ZaKładka na kartach Gault&Millau Polska.
"Tak jak chodzi się na wystawy konkretnych malarzy, a nie do tej czy innej galerii, tak idziemy do konkretnego szefa kuchni, a nie do restauracji"

Justyna Adamczyk
                                                                                          Redaktor Naczelna G&M Polska

więcej>>

2016-09-21

Szanowni Goście, Przyjaciele,

Jestem bardzo szczęśliwy mogąc ogłosić, że z początkiem października, po krótkiej przerwie, ponownie staję za sterami ZaKładki, tym razem jako jedyny jej właściciel.

Wpisana w tą niezwykłą dzielnicę, jaką jest Podgórze, będzie ewoluować z czasem, spełniając zarówno moje wyobrażenia o tym miejscu, jak i Wasze pragnienia.
Będziemy z Zespołem proponować ofertę awangardową, w pełni zakorzenioną w swoim czasie i miejscu tak, aby każda chwila dnia oraz Wasza energia i radość były również częścią Zakładki.

W ZaKładce pragnę nadal realizować projekt, dający wyraz mojej fascynacji francuskim stylem, nawiązującym do wspólnych z polską kuchnią akcentów.

Rafał Targosz

więcej>>

2014-07-27

Targosz o swojej kuchni i Perlage

więcej>>