ukryj

NEWS

2018-10-03

ZaKładka - co nowego?

Po 5 i pół roku ugruntowanej pozycji na rynku ZaKładka Food&Wine stawia kolejny krok naprzód.
Szef kuchni i jednocześnie właściciel krakowskiego bistro Rafał Targosz postanowił nieco odmłodzić klasyczną kuchnię francuską, na której opierał się przez ostatnie lata. Wraz z transformacją nazwy na ZaKładka Bistro de Cracovie, która ma podkreślić podwójne korzenie: krakowskie i francuskie, kuchni zostanie nadany kierunek w stronę stylu modern bistro.
Koncepcję połączono ze współobjęciem sterów kuchni ZaKładki przez szefa kuchni, Szymona Sierant, który po 6 latach u boku najlepszych szefów kuchni w Norwegii oraz licznych stażach w gwiazdkowych restauracjach powrócił na stałe do Krakowa. Zachowując tożsamość miejsca, Szymon wprowadzi nowatorskie spojrzenie na francuską kuchnię, z użyciem najlepszych technik, produktów i połączeń.
Spotkanie obu Szefów nie nastąpiło przypadkowo. Dzielą ich dokładnie 2 dekady życia, łączy znak zodiaku (Skorpion), doskonałe rzemiosło oraz pasja. Przekazanie sterów kuchni między pokoleniami to hołdowany we Francji styl zarządzania kuchnią tych restauracji, które tworzone są od podstaw i z pasji przez zawodowych kucharzy.
Chef Targosz nadal pozostaje twarzą ZaKładki i jej sercem.
Nowe menu autorstwa Szymona zostanie zaprezentowane w połowie października.

więcej>>

2018-09-13

JESIEŃ W ZAKŁADCE - nowe menu

MENU PRE JESIEŃ - zapraszamy od czwartku, 13 września.

więcej>>

2018-08-01

ZAKŁADKA EXPRESS

Drodzy Goście,

zgodnie z Waszymi sugestiami i prośbami zapraszamy od dzisiaj
na formułę lunchową 

"ZaKładka Express"

Od wtorku do piątku, w godzinach 14:00 - 16:00 serwujemy 3 dania w cenie 35 zł.
Menu możecie Państwo samodzielnie komponować spośród zaproponowanych przez nas wariantów.
 

więcej>>

2018-07-28

LATO - godziny otwarcia

Drodzy Goście,
w sierpniu zmieniamy godziny otwarcia ZaKładki i jesteśmy otwarci w następujących godzinach:


poniedziałek 17:00 - 23:00
(kuchnia przyjmuje ostatnie zamówienie do godziny 22:00)
wtorek 14:00 - 23:00
(kuchnia przyjmuje ostatnie zamówienie do godziny 22:00)
środa 14:00 - 23:00
(kuchnia przyjmuje ostatnie zamówienie do godziny 22:00)
czwartek 14:00 - 23:00
(kuchnia przyjmuje ostatnie zamówienie do godziny 22:00)
piątek 14:00 - 24:00
(kuchnia przyjmuje ostatnie zamówienie do godziny 23:00)
sobota 12:00 - 24:00
(kuchnia przyjmuje ostatnie zamówienie do godziny 23:00)
niedziela 12:00 - 22:00
(kuchnia przyjmuje ostatnie zamówienie do godziny 21:00)

więcej>>

2018-03-26

Main Cities of Europe 2018

Od 2014 roku nieprzerwanie w przewodniku Michelin.
Dziękujemy Wam, naszym Gościom za zaufanie i naszej Załodze za wkład i zaangażowanie

więcej>>

2018-01-05

MENU WEGETARIAŃSKIE

Nasze regularne menu poszerzyliśmy o wersję wegetariańską. Do zobaczenia w ZaKładce !

więcej>>

2017-03-07

Main Cities of Europe 2017

Dzisiaj w Paryżu odbyła się premiera przewodnika „Main Cities of Europe 2017”. ZaKładka została wyróżniona w tym najbardziej prestiżowym rankingu europejskich restauracji.
Dziękujemy wszystkim!

więcej>>

2016-12-12

Gault&Millau Polska 2017

ZaKładka na kartach Gault&Millau Polska.
"Tak jak chodzi się na wystawy konkretnych malarzy, a nie do tej czy innej galerii, tak idziemy do konkretnego szefa kuchni, a nie do restauracji"

Justyna Adamczyk
                                                                                          Redaktor Naczelna G&M Polska

więcej>>

2016-09-21

Szanowni Goście, Przyjaciele,

Jestem bardzo szczęśliwy mogąc ogłosić, że z początkiem października, po krótkiej przerwie, ponownie staję za sterami ZaKładki, tym razem jako jedyny jej właściciel.

Wpisana w tą niezwykłą dzielnicę, jaką jest Podgórze, będzie ewoluować z czasem, spełniając zarówno moje wyobrażenia o tym miejscu, jak i Wasze pragnienia.
Będziemy z Zespołem proponować ofertę awangardową, w pełni zakorzenioną w swoim czasie i miejscu tak, aby każda chwila dnia oraz Wasza energia i radość były również częścią Zakładki.

W ZaKładce pragnę nadal realizować projekt, dający wyraz mojej fascynacji francuskim stylem, nawiązującym do wspólnych z polską kuchnią akcentów.

Rafał Targosz

więcej>>

2014-07-27

Targosz o swojej kuchni i Perlage

więcej>>