ukryj

NEWS

2018-05-07

WIOSNA W ZAKŁADCE - nowe menu

MENU WIOSNA/LATO - zapraszamy od poniedziałku, 7 maja.

więcej>>

2018-04-30

MAJÓWKA

GODZINY OTWARCIA W WEEKEND MAJOWY
1 maja - 4 maja: od godz. 13:00
5,6 maja - od godz. 12:00
Rezerwacje: (12) 442 7 442

więcej>>

2018-03-30

WIELKANOC 2018

Drodzy Goście,
w Święta jesteśmy otwarci dla Was oraz serwujemy świąteczne menu (oprócz regularnej karty) - w następujących godzinach:
➡️ Wielka Sobota 13-21
➡️ Wielkanoc 13-21
➡️ Poniedziałek Wielkanocny 13-21

☎️ (12) 442 7 442

więcej>>

2018-03-26

Main Cities of Europe 2018

Od 2014 roku nieprzerwanie w przewodniku Michelin.
Dziękujemy Wam, naszym Gościom za zaufanie i naszej Załodze za wkład i zaangażowanie

więcej>>

2018-02-08

Skrei® - zimowy dorsz norweski w ZaKładce

Skrei® to najlepsza odmiana dorsza norweskiego, dostępna tylko od stycznia do kwietnia. Pochodzi z największego na świecie skupiska dorszy atlantyckich żyjących w Morzu Barentsa. Wyjątkowość Skreia® polega na tym, że co roku pokonuje ponad 600-kilometrową drogę ku norweskim Lofotom, aby tam złożyć ikrę. Ta długa droga zapewnia mu dużo ruchu i dobrą formę. To dlatego mięso Skreia® jest zwarte i sprężyste. Po drodze przez morze dorsz ten przyjmuje dużo zróżnicowanego i zdrowego pożywienia, co nadaje mu wyśmienity, naturalny smak.

Każdy Skrei® nosi specjalną odznakę jakości (certyfikat). A nazwę Skrei® nosi wyłącznie najwyższej jakości ryba złowiona, przetworzona i zapakowana zgodnie z wyznaczonymi ścisłymi wymaganiami określonymi oficjalnym standardem jakości. Dlatego nie każdy dorsz może być Skreiem®! Na straży przepisów stoi Norweska Rada ds. Ryb i Owoców Morza.

Od 8 do 28 lutego dostępne będzie u nas MENU w specjalnej wkładce. Zapraszamy !

więcej>>

2018-01-05

MENU WEGETARIAŃSKIE

Nasze regularne menu poszerzyliśmy o wersję wegetariańską. Do zobaczenia w ZaKładce !

więcej>>

2017-12-29

W NOWY ROK Z NOWYM MENU

MENU ZIMA vol. 1 - czyli najnowsza, odświeżona wersja naszego menu autorstwa Rafała Targosza - zapraszamy od środy, 3 stycznia.


 

 

więcej>>

2017-03-07

Main Cities of Europe 2017

Dzisiaj w Paryżu odbyła się premiera przewodnika „Main Cities of Europe 2017”. ZaKładka została wyróżniona w tym najbardziej prestiżowym rankingu europejskich restauracji.
Dziękujemy wszystkim!

więcej>>

2016-12-12

Gault&Millau Polska 2017

ZaKładka na kartach Gault&Millau Polska.
"Tak jak chodzi się na wystawy konkretnych malarzy, a nie do tej czy innej galerii, tak idziemy do konkretnego szefa kuchni, a nie do restauracji"

Justyna Adamczyk
                                                                                          Redaktor Naczelna G&M Polska

więcej>>

2016-09-21

Szanowni Goście, Przyjaciele,

Jestem bardzo szczęśliwy mogąc ogłosić, że z początkiem października, po krótkiej przerwie, ponownie staję za sterami ZaKładki, tym razem jako jedyny jej właściciel.

Wpisana w tą niezwykłą dzielnicę, jaką jest Podgórze, będzie ewoluować z czasem, spełniając zarówno moje wyobrażenia o tym miejscu, jak i Wasze pragnienia.
Będziemy z Zespołem proponować ofertę awangardową, w pełni zakorzenioną w swoim czasie i miejscu tak, aby każda chwila dnia oraz Wasza energia i radość były również częścią Zakładki.

W ZaKładce pragnę nadal realizować projekt, dający wyraz mojej fascynacji francuskim stylem, nawiązującym do wspólnych z polską kuchnią akcentów.

Rafał Targosz

więcej>>

2014-07-27

Targosz o swojej kuchni i Perlage

więcej>>