ukryj

NEWS

2019-05-01

PLAT ET VIN #4 - Riesling

Plat et Vin to nasz luźny koncept tematyczny, który wraca po krótkiej przerwie: 3 pełne dania + 3 kieliszki wyselekcjonowanych win.
W edycji #4 tym razem wino, czyli #Riesling w roli głównej, którego zaprezentujemy w ZaKładce w ramach Pijemy Rieslinga w ZaKładce - Riesling Weeks 2019

3 daniowe menu przygotował Rafał Targosz
3 etykiety Rieslinga dobierze Rafał Błażusiak


 

MENU
ŚLEDŹ marynowany w jałowcu, crème fraiche, cytrynowe ziemniaki
Weingut Rudolf May - 2017 - Riesling "Retzstadt" - Frankonia

KRÓLIK sauté, karmelizowane jabłko i marchewka, redukowana śmietana, tymianek
Weingut Kendermanns - 2017 - Riesling "Löss" - Palatynat

TARTA clafoutis z rabarbarem
Weingut Steffen - 2017 - Steffen Riesling Feinherb ST Cuvee #10 - Mozela


KOSZT: 119 zł / 1 osoba (w cenie 3 daniowe menu oraz 3 kieliszki wina)
ILOŚĆ MIEJSC: 14
START: 19:00

REZERWACJE:
Prosimy składać mailowo na adres rafal.blazusiak@zakladkabistro.pl
Rezerwacja uznana jest za potwierdzoną po dokonaniu płatności, którą można dokonać w ZaKładce lub przelewem na konto nr: 39114010810000209654001001. W treści przelewu prosimy o wpisanie KOLACJA 16.05.

***
Minione wydarzenia cyklu:
Plat et Vin #1 - Dziczyzna
Plat et Vin #2 - Szparagi
Plat et Vin #3 - Riesling

<<mniej
więcej>>

2019-04-30

MAJÓWKA

GODZINY OTWARCIA W WEEKEND MAJOWY
1 maja - 3 maja: od godz. 13:00
5,6 maja - od godz. 12:00
Rezerwacje: (12) 442 7 442

więcej>>

2018-10-31

NOWE LOGO

Wdrażamy w życie nowe logo, a wraz z nim odświeżoną nazwę naszego bistro - ZaKładka bistro de Cracovie, która ma podkreślić nie tylko fraqncuskie, ale i krakowskie korzenie.

więcej>>

2018-03-26

Main Cities of Europe 2018

Od 2014 roku nieprzerwanie w przewodniku Michelin.
Dziękujemy Wam, naszym Gościom za zaufanie i naszej Załodze za wkład i zaangażowanie

więcej>>

2018-01-05

MENU WEGETARIAŃSKIE

Nasze regularne menu poszerzyliśmy o wersję wegetariańską. Do zobaczenia w ZaKładce !

więcej>>

2017-03-07

Main Cities of Europe 2017

Dzisiaj w Paryżu odbyła się premiera przewodnika „Main Cities of Europe 2017”. ZaKładka została wyróżniona w tym najbardziej prestiżowym rankingu europejskich restauracji.
Dziękujemy wszystkim!

więcej>>

2016-12-12

Gault&Millau Polska 2017

ZaKładka na kartach Gault&Millau Polska.
"Tak jak chodzi się na wystawy konkretnych malarzy, a nie do tej czy innej galerii, tak idziemy do konkretnego szefa kuchni, a nie do restauracji"

Justyna Adamczyk
                                                                                          Redaktor Naczelna G&M Polska

więcej>>

2016-09-21

Szanowni Goście, Przyjaciele,

Jestem bardzo szczęśliwy mogąc ogłosić, że z początkiem października, po krótkiej przerwie, ponownie staję za sterami ZaKładki, tym razem jako jedyny jej właściciel.

Wpisana w tą niezwykłą dzielnicę, jaką jest Podgórze, będzie ewoluować z czasem, spełniając zarówno moje wyobrażenia o tym miejscu, jak i Wasze pragnienia.
Będziemy z Zespołem proponować ofertę awangardową, w pełni zakorzenioną w swoim czasie i miejscu tak, aby każda chwila dnia oraz Wasza energia i radość były również częścią Zakładki.

W ZaKładce pragnę nadal realizować projekt, dający wyraz mojej fascynacji francuskim stylem, nawiązującym do wspólnych z polską kuchnią akcentów.

Rafał Targosz

więcej>>

2014-07-27

Targosz o swojej kuchni i Perlage

więcej>>